Voetbalschool Balcontrole

Wat kan je verwachten bij Voetbalschool Balcontrole?

 

Voetbalschool Balcontrole traint volgens een uniek zelf ontworpen techniek methode, waar Wiel Coerver is gestopt is Balcontrole verder gegaan met unieke wedstrijdgerichte techniekvormen. Deze methode staat garant voor het aanleren van technische vaardigheden. Dit zijn basisvaardigheden, schijn- en passeerbewegingen, snel voetenwerk, richtingsveranderingen en traptechniek. Hoe meer technieken je onder de knie krijgt, hoe sterker de spelers in de wedstrijd staan. Zij weten dat zij de baas over de bal zijn en nemen graag het initiatief om te bepalen wat er met de bal gebeurd. Het voetbalspelletje is alleen simpel voor de weinige topspelers die zich met hun superieure technische vaardigheden op snelheid, in kleine ruimte, onder druk, meerdere tegenstanders moeiteloos kunnen passeren.

Leren doe je door veel te oefenen en dus veel herhalingen te maken. Tevens leren de spelers sneller als ze veel plezier en uitdaging hebben. Door de spelers in diverse oefenvormen, spel- en wedstrijdsituaties te brengen worden ze continu opnieuw geprikkeld door de vele variatie binnen onze methode. Waarin ze zonder het te merken eindeloos veel herhalingen maken en zeer snel leren.

 

 

Inhoud
Elke cursus waarvoor je je aanmeldt duurt tien weken. In deze tien weken brengt Balcontrole je een aantal facetten van de techniektraining bij. Op het begin wordt vooral aan de basistechniek gewerkt en worden de eerste schijn- en passeerbewegingen aangeleerd.
In unieke 1-1 wedstrijdvormen zal jij de geleerde technieken het beste in uitvoering brengen. Doordat elke speler een eigen bal heeft, heeft de speler honderden keer meer balcontacten dan bij de eigen voetbalclub en zal je je zo sneller ontwikkelen.
 
Na een bepaalde tijd zul je steeds meer acties leren en de bewegingen combineren. Tevens gaan we aanleren hoe je verdedigers kunt uitkappen/passeren als ze vanuit diverse richtingen komen. De bewegingen zullen steeds sneller automatisch gaan, omdat je ze steeds vaker uitvoert. Op een gegeven moment weet je niet beter dan dat je de acties vloeiend uitvoert. Deze bewegingen zul je ook kunnen toepassen in gerichte wedstrijdsituaties, zodat jij straks de baas bent over je tegenstanders. Eerst zal je vooral de techniek moeten beheersen waarin je het opneemt tegen één tegenstander, maar op het eind van de cursussen zul je zelfs meerdere tegenstanders uit verschillende hoeken aftroeven door je superieure techniek.
 
 
Alleen de beste voetballers van de wereld beschikken over de beste balcontrole.
 
 

Indeling:

Wat betreft het indelen van de spelers in de juiste groepen kijken wij naar een aantal factoren; niveau, leeftijd, progresseie, talent en de bekendheid met de techniektraining. Het spreekt vanzelf dat de één beter en sneller leert dan de ander. De snelheid van ontwikkeling hangt af van het kweken van het talent om gericht en regelmatig te oefenen, hetgeen een belangrijke rol speelt bij deze opleiding. Uiteindelijk zal Balcontrole de beslissing nemen in welke groep de speler zal komen. Na elke cursus evalueren de trainers elke speler die door wil gaan met een vervolg cursus en maken een spelersrapport met alle punten waarin elke speler zich kan verbeteren.

Voor elke groep maken we een specifiek trainingsprogramma om de voorgaande technieken te herhalen en moeilijkere technieken aan te leren en alles op hoger niveau met grotere weerstanden en met een nieuwe invalshoek zoals:

- schijnbewegingen automatiseren
- uitbouwen van meervoudige en gecombineerde schijnbewegingen  img_1135
- tegenstander frontaal passeren
- tegenstander die schuin inkomt passeren
- tegenstander in de rug de baas worden
- twee tegenstanders passeren
- traptechniek

 

 

 

 

 

Traptechniek verbeteren en aanleren met de unieke platte  goals.

 

 

 

 

Doormiddel van deze unieke platte Coerver goals hebben de spelers 1000-en herhalingen in 1 uur om de traptechniek te verbeteren en is het resultaat opzienbarend. Tevens gebruiken wij video analyses. Dit wordt gebruikt om trainingen en spelers te evalueren. Balcontrole streeft naar perfectie en probeert de trainingen beter af te stemmen om de spelers nog beter te maken. Zodat iedereen zich zoveel mogelijk op zijn eigen niveau en tempo kan ontwikkelen. Voetbalschool Balcontrole heeft ook indien gewenst aparte groepen voor meiden op elke locatie.

 
 
Kom gerust een keer op een van onze locaties een kijkje nemen of meld je aan voor een gratis clinic!