Meidenvoetbalschool Balcontrole

Elk jaar gaan er steeds meer meisjes voetballen, dit is immers de snelst groeiende sport in Nederland. Voetbalschool balcontrole wil het meiden voetbal een belangrijke plaats geven binnen de sport. Tijdens deze trainingen zullen de meiden onder andere techniektraining krijgen met alleen meisjes (meisjes die samen met de jongens willen trainen kunnen zich natuurlijk ook gewoon opgeven.

 

  • meidenvoetbalschool 1.jpg
  • meidenvoetbalschool 3.jpg
  • meidenvoetbalschool 4.jpg
  • meidenvoetbalschool 5.jpg
  • meidenvoetbalschool 6.jpg

 

Ook zullen we gaan starten met een talenten opleiding voor meisjes, dit zijn meisjes die al over een hoog niveau bezitten, veel talent hebben en ambitie om de KNVB teams te willen vertegenwoordigen of zelfs later bij een profclub in Nederland willen gaan voetballen (of al in deze elftallen spelen). We bieden programma's aan voor elk niveau, voor de beginnende voetballende meisjes die de basisvaardigheden nog moeten leren tot de getalenteerde meisjes die al bij de KNVB voor de desbetreffende vertegenwoordigde elftallen uitkomen. 

 

Trainers

De trainers van Voetbalschool Balcontrole zijn naast hun gespecialiseerde techniekopleiding ook in het bezit van de vereiste KNVB diploma's. Daarom kunnen we naast de technische vaardigheden ook alle andere facetten van het tegenwoordige voetballen aanleren. We zullen ook gaan starten met het opleiden van Dames trainers, informeer naar de mogelijkheden.

 

 

Inhoud

Wat kun je verwachten wanneer je je aanmeld bij Balcontrole?

Techniektraining

Voetbalschool Balcontrole traint volgens de Wiel Coerver-methode die zich richt op de techniektraining. Deze methode staat garant voor het aanleren van technische vaardigheden. Dit zijn basisvaardigheden, schijn- en passeerbewegingen, snel voetenwerk aan de bal, traptechniek. Hoe meer technieken je onder de knie krijgt, hoe sterker de speelsters staan in de wedstrijd. Zij weten dat zij de baas zijn over de bal en nemen graag het initiatief om te bepalen wat er met de bal gebeurt. Het voetbalspelletje is alleen simpel voor de weinige topspelers die zich met hun superieure technische vaardigheden, op snelheid, in een kleine ruimte, onder druk, meerdere tegenstanders moeiteloos kunnen passeren. Elke cursus waarvoor je je aanmeldt duurt tien weken. In deze tien weken brengt Balcontrole je een aantal facetten van de techniektraining bij. Op het begin wordt vooral aan de basistechniek gewerkt en worden de eerste schijn- en passeerbewegingen aangeleerd. In unieke 1-1 wedstrijdvormen zal jij de geleerde technieken het beste in uitvoering brengen. Doordat elke speler een eigen bal heeft, heeft de speler honderden keer meer balcontacten dan bij de eigen voetbalclub en zal je je zo sneller ontwikkelen.

Naarmate je steeds vaker aanmeldt zul je steeds meer acties leren en de bewegingen combineren. Tevens gaan we aanleren hoe je verdedigers kunt uitkappen/passeren als ze vanuit diverse richtingen komen. De bewegingen zullen steeds sneller automatisch gaan, omdat je ze steeds vaker uitvoert. Op een gegeven moment weet je niet beter dan dat je de acties vloeiend uitvoert. Deze bewegingen zul je ook kunnen toepassen in gerichte wedstrijdsituaties, zodat jij straks de baas bent over je tegenstanders. Eerst zal je vooral de techniek moeten beheersen waarin je het opneemt tegen één tegenstander, maar op het eind van de cursussen zul je zelfs meerdere tegenstanders uit verschillende hoeken aftroeven door je superieure techniek.

 

De beste voetballers van de wereld beschikken namelijk over een uitstekende balcontrole.

 

meidenvoetbalschool 6meidenvoetbalschool 5

 

Na elke cursus evalueren de trainers elke speelster die door wil gaan met een vervolgcursus en maken een spelersrapport met alle punten waarin elke speler zich kan verbeteren. Voor elke groep maken we een specifiek trainingsprogramma. Om de voorgaande technieken te herhalen en moeilijkere technieken aan te leren en alles op een hoger niveau met grotere weerstanden zoals:

 

- schijnbewegingen automatiseren
- uitbouwen van meervoudige en gecombineerde schijnbewegingen
- tegenstander frontaal passeren
- tegenstander die schuin inkomt passeren
- tegenstander in de rug de baas worden
- twee tegenstanders passeren
- traptechniek

 

We proberen speelsters zoveel mogelijk in te delen op talent, niveau, progressie en leeftijd. Zodat iedereen zich kan ontwikkelen in zijn eigen tempo. Deelname is voor meiden vanaf 6 t/m 16 jaar. Opgeven voor de cursus kan via onze website!